12.7 C
Kaunas
Penktadienis, kovo 29

Lietuvos gyventojams pasiūlys naujus siuntų atsiėmimo taškus

Ar jau skaitėte?

itellaNuo balandžio mėnesio Lietuvos siuntų rinka pasipildys nauju žaidėju – Lietuvos logistikos bendrovė „Itella” steigs naują siuntų pristatymo ir atsiėmimo vietų tinklą „Itella Parcel Shop”. Nuo balandžio mėnesio šalies gyventojai iš užsienio gautus siuntinius galės atsiimti 450 naujų taškų visoje Lietuvoje.

- Reklama -

Anot „Itella” generalinės direktorės Rasmos Saulės, šį įmonės žingsnį lėmė siekis įsitvirtinti elektroninės prekybos srityje, kurioje įmonė veikė ir iki šiol, tačiau specializavosi verslo siuntų rinkoje.

„Jau penkerius metus aktyviai dirbame verslo elektroninės prekybos srityje – ir sandėliuojame, ir pristatome įmonėms siuntas. Todėl matydami šios srities augimo potencialą Lietuvoje ir norėdami panaudoti sukauptas žinias bei patirtį, nusprendėme plėsti veiklą bei šalies gyventojams pasiūlyti patogią alternatyvą šiuo metu esančioms siuntų pristatymo paslaugoms”, – sako R. Saulė.

Vadovės teigimu, naujasis siuntų atsiėmimo tinklas „Itella Parcel Shop” bus naujiena šalyje dėl kelių priežasčių. Visų pirma, taškai, kurių planuojama įsteigti 450, bus įkurti partnerių, turinčių prekybos tinklus, parduotuvėse. „Planuojame, kad šie taškai bus išsidėstę visoje Lietuvoje. Siekiame, kad siuntinių atsiėmimas gyventojams būtų kuo patogesnis ir greitesnis, o atsiėmimo vietos būtų kuo arčiau namų, jiems pažįstamose vietose”, – teigia R. Saulė.

Šiuo metu prie naujojo tinklo „Itella Parcel Shop” jau yra prisijungęs didžiausias šalyje buitinės technikos ir elektronikos mažmeninės prekybos tinklas „Topo centras”, turintis 35 parduotuves, bei prekybos įmonių aljansas „Aibė” su 284 parduotuvėmis visoje Lietuvoje.

- Reklama -

Siuntų atsiėmimo partnerių prekybos vietose modelį nuo 1995 m. naudoja Suomijos logistikos bendrovė „Posti”, kuriai priklauso „Itella”. „Suomijoje, kaip ir, pavyzdžiui, Vokietijoje, šis formatas yra populiarus. Jį teigiamai vertina ir internetinės parduotuvės, ir partneriai, kuriems užtikrinamas papildomas potencialių pirkėjų srautas, ir šalies gyventojai, besinaudojantys šia paslauga. Įvertinus modelio sėkmę, buvo nuspręsta jį pritaikyti ir Baltijos šalyse”, – sako R. Saulė.

- Reklama -
Taip pat skaitykite:  22 metų klaipėdiečio slėptuvėje kriminalistai aptiko daugiau nei 1000 psichotropinių medžiagų turinčių tablečių

Kita šios paslaugos naujovė, anot „Itella” direktorės, yra klientų informavimas apie gautą siuntinį. Kiekvienas pirkėjas, įsigijęs prekę užsienio internetinėje parduotuvėje, gaus SMS žinutę, kurioje bus nurodytas artimiausios atsiėmimo vietos adresas ir unikalus kodas, kurį reikės parodyti siuntinio atsiėmimo taške.

Nuo balandžio mėnesio naujasis siuntų pristatymo ir atsiėmimo tinklas „Itella Parcel Shop” veiklą vienu metu pradės ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje. Iš viso Baltijos šalyse veiks 1280 atsiėmimo taškų.

Krašto.info

- Advertisement -
spot_img