15.1 C
Kaunas
Šeštadienis, rugsėjo 28

Ralio Utenoje organizatoriai: nelaimės aplinkybės yra netipinės dėl galimos ekipažo klaidos

Ar jau skaitėte?

Utenoje vykusios „Samsonas Rally Utena“ ralio organizatoriai teigia, kad tragiškos penktadienio nelaimės, kai lenktyninis automobilis įlėkė į žiūrovų minią, aplinkybės yra netipinės, kurias galėjo lemti galima ekipažo klaida.

- Reklama -

„Penktadienio vakarą nutikusios tragiškos nelaimės aplinkybės yra netipinės dėl galimos ekipažo klaidos, kai sportinis automobilis vietoje to, kad gerokai sulėtėtų ir įveiktų posūkį, nuvažiavo tiesiai ir nuo kelio nulėkė žymiai toliau negu buvo galima numatyti“, – nurodoma „Samsonas Rally Utena“ ralio organizatorių pranešime.

Kadras iš įvykio.

Pranešime taip pat nurodoma, kad automobilio kliudytiems ralio žiūrovams operatyviai buvo suteikta greitoji medicininė pagalba, o sporto komisarų kolegijos sprendimu ralio varžybos buvo sustabdytos.

Ralio organizatoriai teigia, kad Lietuvos automobilių sporto federacija stengiasi surinkti, kiek įmanoma, daugiau informacijos apie visas įvykio detales, kurios padėtų pradėtame incidento tyrime.

„Mūsų mintys ir užuojauta yra su nukentėjusiųjų šeimomis ir artimaisiais šiuo sunkiu metu. Prašome rimties, susitelkimo bei visokeriopos tarpusavio pagalbos nukentėjusiems. Kai tik turėsime daugiau informacijos apie įvykio detales, pasidalinsime ja su visuomene“, – teigiama ralio organizatorių pranešime.

- Reklama -

Ralio organizatoriai teigia, kad Lietuvoje vykstančios ralio varžybos yra vykdomos tik patvirtinus itin detalų saugumo planą, o sportiniuose automobiliuose sumontuotos GPS sekimo sistemos yra sujungtos į bendrą saugumo sistemą, kurios pagalba galima itin greitai reaguoti į įvykius. Taip pat, anot ralio organizatorių, saugumą užtikrina gausios ir profesionalios saugumo pajėgos, nuolatos vykdoma komunikacija apie saugų varžybų stebėjimą.

- Reklama -

ELTA primena, kad penktadienį Utenoje vykusio ralio metu lenktyninis automobilis, kurį vairavo Latvijos pilietis, nuvažiavo nuo kelio ir įlėkė į žiūrovų minią. Įvykio metu sužalota 14 žmonių, žuvo vienas jaunuolis, kuriam buvo 21-eri.

Kaip Eltai sakė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Asta Šuminienė, pirminiais duomenimis, 7 sužaloti asmenys yra įvairiose gydymo įstaigose, nė viena iš jų negresia pavojus gyvybei.

„Įvykio metu sužalota 10 vyrų, 3 moterys ir vienas nepilnametis asmuo“, – teigė A. Šuminienė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargus gyvybės atėmimo.

Gytis Pankūnas (ELTA)

ELTA Logo


Daugiau informacijos apie nelaimes ir kriminalinius nusikaltimus Lietuvoje – portale 112info.lt


- Advertisement -

Rekomenduojame

spot_img