14.7 C
Kaunas
Antradienis, balandžio 30

Mažeikiuose paskelbta moderniausio šalyje pėsčiųjų viaduko per geležinkelį statybos pradžia

Ar jau skaitėte?

mazeikiu-merasIškilmingai paskelbta pėsčiųjų viaduko per geležinkelį nuo Mindaugo gatvės iki Bažnyčios gatvės Mažeikių mieste statybos pradžia. Tai bus moderniausias Lietuvoje tokio pobūdžio objektas, padėsiantis mažeikiškiams saugiai, greitai, patogiai pėsčiomis ar dviračiais judėti iš vienos miesto dalies į kitą. Žmonės su negalia, vežantys vaikus vaikiškais vežimėliais ar dviratininkai iki dengtos tilto perėjimo dalies galės keltis su puikiai įrengtais liftais. Tiltas taps jungtimi tarp senamiesčio ir mikrorajono bendruomenių, simboliniu rankos paspaudimu.

- Reklama -

Įkasti simbolinę statybų pradžios kapsulę su laišku ateities kartoms atvyko Lietuvos Respublikos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Egidijus Skrodenis, Seimo narys Kęstutis Bartkevičius, AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Infrastruktūros direkcijos direktorius Andrius Montrimas, UAB „Hidrostatyba“ generalinis direktorius Algirdas Žukauskas, UAB „Kelprojektas“ inžinerinių statinių projektavimo direktorius Gintaras Bajoras, daug kitų svečių.

Sveikindamas susirinkusiuosius į renginį, Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys prisiminė, kad iki šios dienos nueitas labai ilgas diskusijų, įtikinėjimų, ne vieno ir ne dviejų investicinių projektų rengimo etapas.

„Kai 2003 metais buvo nugriautas senasis pėsčiųjų tiltas, mažeikiškiai turėjo nemažai problemų. Esame dėkingi „Lietuvos geležinkeliams“, leidusiems mūsų miesto gyventojams naudotis tarnybiniu praėjimu, nes kitokio nebuvo. Skaudu, kad vos ne kasmet žūdavo žmonės. Manau, kad šis tiltas pagerins gyventojų susisiekimą. Projektuotojai darė viską, kad tas statinys būtų patogus naudotis, įdiegtos naujausios technologijos, o statybininkai, manau, darbus atliks taip gerai, kad mažeikiškiai niekada jų nepeiks“, – kalbėjo Savivaldybės meras, ypatingą padėką išsakęs susisiekimo ministrui R. Sinkevičiui už supratimą, kad mūsų miesto gyventojams būtina užtikrinti saugumą.

Susisiekimo ministras R. Sinkevičius pasidžiaugė, kad mažeikiškiai yra pirmieji pradėję įgyvendinti tokio pobūdžio projektą.

- Reklama -
Taip pat skaitykite:  Piliečių iniciatyva dėl gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimo pradeda rinkti parašus

„Ankstyva pradžia davė gerą rezultatą. Jūs judėjote, ir jūsų judesys sumažino Savivaldybės kaštus iki minimumo. Linkiu, kad rangovas darbus pabaigtų dar šiemet, nors sutartyje numatyta iki kitų metų kovo. Manau, kad tai reikalinga žmonėms. Viadukas, kuris bus vienas iš moderniausių, nes tokių Lietuvoje dar nėra, bus labai patogus. Svarbiausia, kad rangovai darbus atliktų kokybiškai“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

- Reklama -

2016-06-28 pasirašyta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 06.2.1-TID-V-508-01-0002 „Pėsčiųjų viaduko per geležinkelį Mažeikiuose statyba“ sutartis. Projektas įgyvendinamas pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 6 prioriteto „Darnaus transporto ir pagrindinių tinklų infrastruktūros plėtra“ 06.2.1-TID-V-508 priemonės „Vieno lygio eismo sankirtų eliminavimas“ projektų finansavimo sąlygų aprašą Nr. 1, patvirtintą Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro 2015-08-26 įsakymu Nr. 3-365(1.5 E).

Iš Europos regioninės plėtros fondo projektas finansuojamas 85 proc., iš Mažeikių rajono savivaldybės biudžeto – 15 proc.

Projekto įgyvendinančioji institucija – Transporto investicijų direkcija.

Projekto vykdytojas – Mažeikių rajono savivaldybės administracija.

Projekto autorius – UAB „Kelprojektas“, rangovas – UAB „Hidrostatyba“.

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos
Ryšių su visuomene skyriaus informacija

- Advertisement -
spot_img