14 C
Kaunas
Antradienis, balandžio 30

Lietuvos irklavimo čempionate – trakiečių triumfas

Ar jau skaitėte?

Birželio 7–8 dienomis Trakuose vykusiame Lietuvos irklavimo čempionate startavo ir stipriausi Trakų rajono kūno kultūros ir sporto centro irkluotojai.

- Reklama -

Tiesa, varžybose nedalyvavo 2014 metų Europos irklavimo čempionai Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter, nes jie pagal atskirą pasiruošimo pasaulio čempionatui programą startavo Lenkijos čempionate.

Kaip ir pernai, mūsų sportininkai pasiekė aukštų rezultatų. Daugiausia aukso medalių iškovojo mūsų „žvaigždutės“ broliai Andrius ir Vytautas Lapatiukai( treneriai Vladislavas Sokolinskis ir Kęstutis Ramanauskas). Jie buvo pirmi dviviečių porinių, keturviečių porinių ir aštuonviečių valčių klasėse. Vienviečių valčių klasėje Sigitas Klerauskas ( treneris Mykolas Masilionis) liko ketvirtas, bet kartu su broliais Lapatiukais čempionu tapo keturviečių porinių bei aštuonviečių valčių klasėse. Vienviečių valčių klasėje kartu su vyrais startavo ir jaunieji irkluotojai Paulius Judickas ir Jonas Daunoravičius ( treneris Artūras Šumskas) atitinkamai užėme 13 ir 14 vietas.

Malonu, kad po studijų JAV į Lietuvą grįžęs trakietis Ernestas Žarskis nepamiršo irklavimo ir aštuonviečių valčių klasėje taip pat tapo Lietuvos čempionu.

Puikiai pasirodė ir Daivos bei Algio Mačiulių auklėtiniai. Viktorija Senkutė keturviečių porinių ir dviviečių porinių valčių klasėse tapo čempione, o vienviečių valčių klasėje užėmė antrą vietą, pralaimėjusi tik pasaulio čempionei Mildai Valčiukaitei.

- Reklama -

Tik pirmus metus irkluojančios Evelina Butrimavičiūtė ir Diana Liachovičiūtė keturviečių valčių klasėje užėmė garbingą ketvirtą vietą, o dviviečių porinių valčių klasėje tapo Lietuvos vicečempionėmis. Julius Lesauskas, kartu su Šiaulių atstovu startavęs dviviete porine valtimi, iškovojo bronzą bei keturvietės porinės įguloje pelnė sidabrą. Redas Chlebnikovas ir Valdas Osipovas šioje dviviečių porinių valčių klasėje liko devinti.

- Reklama -

Trenerė D. Mačiulienė ne tik gerai paruošė šioms varžyboms sportininkus , bet sėdusi į aštuonvietę valtį, sugebėjo pasipuošti Lietuvos čempionato bronzos medaliu.

Taip pat skaitykite:  Keturiasdešimt metų Palangoje veikusią legendinę vasaros koncertų estradą pakeitė modernus statinys

Sveikiname irklavimo trenerius ir jų auklėtinius su tikrai puikiais rezultatais.

Čempionato nuotraukų galerija – https://www.facebook.com/trakusavivaldybe?ref_type=bookmark

Kęstutis Ramanauskas
Kūno kultūros ir sporto centro direktorius

Sigitos Nemeikaitės nuotr.

- Advertisement -
spot_img