11.6 C
Kaunas
Penktadienis, kovo 29

Ar jau skaitėte?

 

- Reklama -

karjeraVilniaus universitete (VU) bus pristatoma Lietuvos studentų ir absolventų karjeros valdymo informacinė sistema Karjera.lt, vienijanti 25 šalies aukštąsias mokyklas ir daugiau nei 100 tūkst. studentų. Šiuolaikiška platforma suteikia galimybę darbdaviams patogiai, taupant laiką ir lėšas pasiekti bei atsirinkti būsimus darbuotojus.

VU studijų prorektoriaus doc. dr. Valdo Jaskūno teigimu, naujasis karjeros valdymo įrankis studentams suteiks galimybę patogiau rinktis būsimą darbovietę, o darbdaviams – greičiau atrasti jų poreikius atitinkančius studentus, stebėti situaciją darbo rinkoje.

„Džiugu, kad bendromis pastangomis sukūrėme naują, lankstų įrankį, kuris suteiks daugiau galimybių studentams rasti jų kvalifikaciją atitinkantį ir jiems patinkantį darbą. Naudojantis juo, universitetų, rengiančių jaunus talentus darbo rinkai, ir darbdavių bendradarbiavimas bus kur kas efektyvesnis“, – sako VU studijų prorektorius doc. dr. V. Jaskūnas.

Naujojoje karjeros valdymo informacinėje sistemoje Lietuvos darbdaviai galės skelbti informaciją apie savo organizaciją, laisvas darbo ir praktikos vietas visų šalies aukštųjų mokyklų studentams. Darbdaviams sistema leis analizuoti įvairius duomenis, kurie padės jiems atsirinkti potencialius darbuotojus ar praktikantus ir tiesiogiai su jais susisiekti. Sistemos autorių teigimu, tai padės taupyti lėšas, skirtas darbuotojų paieškai.

- Reklama -

„Kviečiame visus Lietuvos darbdavius prisijungti prie šios abipusiškai naudingos iniciatyvos ir taip atsirinkti potencialius ateities lyderius“, – ragina VU partnerystės su darbdaviais koordinatorė Viktorija Bražiūnaitė. Šiuo metu sistemoje yra užsiregistravusios 539 įmonės ir daugiau kaip 14 tūkst. studentų.

- Reklama -

 Informacinę sistemą Karjera.lt kūrė 25 Lietuvos aukštosios mokyklos 2007–2013 m. ES struktūrinės paramos lėšomis įgyvendindamos valstybės planinį projektą „Aukštųjų mokyklų studentų ugdymo karjerai ir karjeros stebėsenos modelių plėtotė ir įdiegimas, su studentais dirbančių profesinio orientavimo specialistų kvalifikacijos tobulinimas, jiems skirtų priemonių kūrimas (I etapas)“ (Nr. VP1-2.3.-ŠMM-01-V-01-001) ir sujungdamos žmogiškuosius ir materialiuosius išteklius. Informacinė sistema valdoma per konsorciumą, kurį administruoja VU.

Taip pat skaitykite:  Marijampolės policija atskleidė kaimo sodybos paslaptis
- Advertisement -
spot_img