5.2 C
Kaunas
Penktadienis, balandžio 19

Biatlonininkas K.Dombrovskis Europos čempionate buvo arti dešimtuko

Ar jau skaitėte?

2000x2000TYUMEN2Tiumenėje (Rusija) vykstančiame atvirajame Europos biatlono čempionate ketvirtadienį geriausiai iš Lietuvos atstovų pasirodė Karolis Dombrovskis. 24 metų atletas 10 km sprinto lenktynėse, pranokęs 55 varžovus, užėmė 22-ą vietą.

- Reklama -

Pagal 4,4 km atkarpos įveikimo laiką Karolis buvo net septintas. Dėl sveikatos problemų jis neišlaikė varžybų tempo ir paskutiniame rate prarado galimybę kovoti dėl vietos pirmajame dešimtuke.

Europos čempionu tapo kartą šaudykloje suklydęs Sočio žiemos olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas rusas Jevgenijus Garaničevas – 23 min. 40,3 sek. Sidabras atiteko be klaidų šaudžiusiam norvegui Henrikui L’Abee-Lundui (+5,2 sek.), o bronza – kitam rusui Antonui Babikovui (+9,7 sek.), kuris šaudykloje taip pat nesuklydo nė karto.

Be klaidų šaudęs K.Dombrovskis nugalėtojui pralaimėjo 1 min. 27,8 sek. Po pirmosios šaudymo serijos Karolis buvo devintas, o po antrosios – vienuoliktas. Nemenčinietis buvo vienuoliktas ir pagal 8,1 km atkarpos įveikimo laiką, tačiau po to jo šliuožimo tempas smarkiai nukrito. K.Dombrovskį nuo dešimtuko skyrė 35,9 sek.

„Šiandien buvau nusiteikęs parodyti viską, ką sugebu. Labai gaila, kad nepavyko patekti į dešimtuką. Buvau netoli jo. Džiaugiuosi, kad šaudykloje nesuklydau, bet lenktynių pabaigoje smarkiai sulėtėjau. Nenoriu teisintis, bet jau kelias dienas turiu sveikatos problemų. Rytoj jau iš pat ryto einu pas gydytojus”, – sakė K.Dombrovskis, kuris 2013 metų Europos čempionato 20 km asmeninėse lenktynėse yra užėmęs 17-ą vietą.

- Reklama -

Tomas Kaukėnas (+1.54,0; baudos ratai – 2+1) užėmė 38-ą vietą, o Vytautas Strolia (+2.35,2; 2+2) buvo 55-as.

- Reklama -

Vyrų sprinto lenktynėse dalyvavo 77 biatlonininkai iš 24 šalių.

Moterų 7,5 km sprinto lenktynėse visus medalius pelnė Vokietijos atstovės. Aukso medalį iškovojo kartą šaudykloje suklydusi Nadine Horchler – 21 min. 53 sek. Sidabro medalį pelnė be klaidų šaudžiusi nugalėtojos sesuo Karolin (+12,7 sek.), o bronzos medalis atiteko taip pat nė karto neprašovusiai Annikai Knoll (+28,5 sek.).

Taip pat skaitykite:  Dėmesys retiems piktybiniams navikams

Lietuvos atstovės Natalija Kočergina (+3.30,0; 1+3) ir Natalija Paulauskaitė (+4.23,1; 3+1) užėmė atitinkamai 56-ą ir 61-ą vietas.

Moterų sprinto lenktynėse dalyvavo 64 biatlonininkės iš 19-os šalių.

K.Dombrovskis, T. Kaukėnas, V.Strolia ir N.Kočergina iškovojo teisę dalyvauti šeštadienį vyksiančiose persekiojimo lenktynėse.

Atvirasis Europos čempionatas baigsis sekmadienį.

Informaciją parengė sporto žurnalistas Tomas Gaubys

- Advertisement -
spot_img