0.9 C
Kaunas
Trečiadienis, balandžio 24

Lietuvos technologijų bendrovės sėkmingai veržiasi į inovacijų programą EUROSTARS-2

Ar jau skaitėte?

Verslumas Plunge2016 (1)Šešios Lietuvos technologinės bendrovės laimėjo tarptautinį Europos inovacijų programos EUROSTARS-2 konkursą (4-ąjį kvietimą teikti paraiškas). Finansavimą projektams laimėjo UAB „Brolis semiconductors“, UAB „Šviesos konversija“, UAB „Optida“, UAB „Elas“ kartu su Fizinių ir technologijos mokslų centru, UAB „Nova Fabrica“ ir UAB „SEMS Technologies“.

- Reklama -

Bendra Lietuvos kartu su užsienio partneriai laimėtų projektų vertė – 4,4 mln. eurų. Lietuvos indėlis į projektus vidutiniškai siekia apie 45 proc. Lietuva skirs iki 300 tūkst. eurų vieno projekto įgyvendinimui. Iš viso bus finansuojami 113 projektų iš visos Europos.

Projektai bus vykdomi su inovatyviausiomis pasaulio valstybėmis pagal Pasaulinio ekonomikos forumo 2015–2016 metų reitingą: Šveicarija, Vokietija, Austrija, Portugalija ir Pietų Korėja.

Lietuviai sėkmingai bendradarbiauja su Šveicarija net trijuose projektuose. Penkis projektus lietuviai koordinuoja ir imasi lyderio vaidmens. Pažymėtina, kad geriausiai sekasi Lietuvos lazerių bendrovėms, kurios kasmet laimi projektus šioje programoje. Tačiau ir jaunos informacinių technologijų įmonės sėkmingai skinasi kelią į tarptautinius projektus. UAB „SEMS Technologies“, įkurta pagal MITA MTEP rezultatų komercinimo priemonę, jau gali pasigirti laimėtu tarptautiniu projektu.

„EUROSTARS-2 programa labai svarbi Lietuvai, nes prisideda prie mūsų šalies inovacijų potencialo didinimo. Verslas mato poreikį ir būtinybę dalyvauti tarptautiniuose inovacijų projektuose, kuriuose finansuojamos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklos. Tačiau ne vien finansiniai motyvai lemia verslo aktyvumą, bet ir galimybės plėsti bendradarbiavimo ribas už Lietuvos ribų, didinti eksportą, įgyti naujų žinių ir kompetencijų dirbant projektuose su užsienio partneriais“, – teigia Birutė Bukauskaitė, l.e.p. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorė.

- Reklama -

Norintys dalyvauti programos artimiausiame konkursuose, paraiškas gali teikti iki vasario 18 d. „Eurostars-2“ programa yra skirta mažoms ir vidutinėms įmonėms (MVĮ), vykdančioms mokslinius tyrimus ir diegiančioms inovacijas. Šią programą remia 34 valstybės narės ir Europos Sąjunga. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra skirs finansavimą konkursą laimėjusiems projektams. Daugiau informacijos apie programą, dalyvaujančias šalis ir kvietimus teikti paraiškas galima rasti „Eurostars-2“ programos svetainėje ir MITA svetainėje.

- Reklama -
Taip pat skaitykite:  Prezidento patarėjas pasakė, kiek reikia eurų, kad rajono keliai grįžtų į patenkinamą būseną

Jurga Trotienė
vyr. specialistė, viešieji ryšiai
Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra

- Advertisement -
spot_img