11.1 C
Kaunas
Penktadienis, kovo 29

Ar jau skaitėte?

Mazda-MX5-300x187Hirošima / Leverkuzenas, Gruodžio 15 d. „Mazda Motor Corporation“ sukūrė ekologišką bioplastiko rūšį, kurią nuo šiol naudos vidinių ir išorinių automobilių dalių gamyboje. Pagamintas iš augalinių medžiagų, bioplastikas padės mažinti taršių medžiagų kiekį. Be to, pati medžiaga yra dažoma tarsi audinys, todėl iš jos pagamintų detalių nereikia papildomai dengti dažais ir laku, turinčiu kenksmingų medžiagų.

„Mazda“ jau daug metų tyrė biomasės technologijų pritaikymo galimybes ir pagaliau pristatė pirmuosius rezultatus – pirmąsias rinkoje patvarias, atsparias karščiui ir iš augalinių medžiagų pagamintas automobilio salono be išorės dalis. Visa tai buvo pasiekta optimizuojant naujos, lengvai formuojamos ir patvarios biomasės sudėtį. Šis atradimas leis „Mazda Motor Corporation“ gaminti tokias salono ir išorės dalis, kurios patvarumu prilygsta tradicinėms ABS plastiko dalims, ir tuo pačiu jas lenkia savo išvaizda bei formavimo galimybėmis.

- Reklama -

„Mazda Motor Corporation“ bioplastiko, pavadinto „Mazda Biotechmaterial“ vardu, dalis ketina pristatyti aplinkosaugos technologijų parodoje „Eco-Products 2014“, Tokijuje.

Pirmosios bioplastiko dalys serijiniame automobilyje atsiras kitąmet – jų bus galima rasti naujos kartos  „Mazda MX-5“ interjere.

Apie „Mazda Motor Corporation“

Japonijos automobilių koncernas „Mazda Motor Corporation“ savo veiklą pradėjo kaip kukli „Toyo Cork Kogyo Co. Ltd.“ bendrovė 1920 metais. Pirmąją transporto priemonę pagamino 1931 metais – tai buvo triratis prekių išvežiojimui skirtas motociklas. Pirmąjį automobilį „Mazda“ pagamino 1960-aisiais. 1967 metais pradėjo pirmojo automobilio su rotoriniu varikliu gamybą. Šiuo metu gamina lengvuosius ir komercinius automobilius bei jų komponentus trijose gamyklose Japonijoje, taip pat JAV, Kinijoje, Taivane, Tailande, Filipinuose, Zimbabvėje, Pietų Afrikos Respublikoje, Ekvadore ir Kolumbijoje. Koncerne dirba daugiau nei 38 tūkst. žmonių, jo pardavimai viršija 77 mlrd. litų.

- Reklama -
Taip pat skaitykite:  Keliuose yra slidžių ruožų, būkite budrūs

Apie „Inchcape Motors“

- Reklama -

 „Inchcape Motors“ yra įgaliotasis „Mazda“ atstovas Lietuvoje.

Viena didžiausių pasaulyje automobilių prekybos bendrovių Lietuvoje veikia nuo 2007 metų, kai kartu su partnere bendrove „Vitvela“ Vilniuje įsteigė UAB „Inchcape Motors“. Šiandien „Inchcape Motors“ yra didžiausia automobilių prekybos bendrovė, atstovaujanti automobilių „Ford“, „Hyundai“, „Jaguar“, „Land Rover“, „Mazda“ ir „Mitsubishi“ automobilių gamintojus.

170 metų sėkmingai veikianti „Inchcape“ 26 pasaulio valstybėse verčiasi naujų ir naudotų automobilių prekyba, prekyba atsarginėmis dalimis, techniniu aptarnavimu, finansavimu ir draudimu.  „Inchcape“ siekia tapti labiausiai į klientą orientuota automobilių prekybos kompanija. „Inchcape“ akcijomis prekiaujama Londono akcijų biržoje nuo 1958 metų. Įmonėje dirba maždaug 14 300 žmonių, jos centrinė buveinė įsikūrusi Londone.

- Advertisement -
spot_img